1000 leden in 100 auto’s!

1000 leden in 100 auto’s!

Dégage heeft sinds kort 100 auto’s en 1000 leden. We mogen het zeggen: dat zo’n grote groep mensen via Dégage op een kostendelende wijze, op elk moment, keuze hebben tussen zoveel auto’s, dat is uniek in België en ook wel in Europa. En dat verdiende dus een feestje!

Op zondag 18 juni werd er een heus 100/1000-schuimparty georganiseerd in het Gentse Baudelopark. De leden van Dégage, sympathisanten (en ook wel omstaanders) werden getrakteerd op lekkere taart van Françoise, leuke muziek (De Ontsnapte Moeders en The Almost Swinging Jazz Band), bellenblazen, glaasje schuimwijn (of twee) en véél zon! Bovendien gaven kinderen de 100ste deelauto (mét nieuwe belettering) een schuimende wasbeurt.

Dégage stelde de lokale wijkwerking voor en haar Burgerbudget-projectvoorstel Uit-de-box-fietsen (delen van ‘speciale’ particuliere fietsen en garageboxen). Op deze manier wil Dégage een alternatief bieden voor de auto voor korte ritten naast de eigen fiets. Schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw benadrukte het autodelen binnen het breder kaartje en stond even stil bij het circulatieplan van Gent.

Bovendien konden we al eens proeven van een mogelijk aanbod van ‘Uit-de-box-fietsen’: een speed pedelic, plooifiets met fietskar, elektrische bakfiets, een Onderwatertandem… Jawel, ze bestaan!

En wat vind je van onze nieuwe belettering?

Met dank aan Noor voor de foto’s!