Lid worden van Dégage!

Dégage is geen bedrijf maar een community van mensen: de auto’s en fietsen van Dégage zijn van particulieren en je deelt dus onder elkaar. Daarom is het belangrijk dat elk lid de werking van Dégage goed begrijpt. Om lid te kunnen worden woon je eerst een infosessie bij (duur +/- 1,5 uur). Een vrijwilliger vertelt meer over de werking van Dégage en geeft antwoord op al jouw vragen.

Richtlijnen voor jouw deelauto 

Personen met auto vullen bij registratie al enkele gegevens van de auto in. Deze zijn volledig vrijblijvend en dienen ter eerste kennismaking tijdens het infomoment. Neem je inschrijvingsbewijs (geelblauwe kentekenbewijs) van je auto hiervoor bij de hand. Hou alvast rekening met:

 • Is je auto minder dan 8 jaar oud en heeft hij een kilometerstand van minder dan 140.000 km? Dan is de kans zeer groot dat we hem opnemen binnen Dégage. Zo neen, dan laten we de auto in bepaalde gevallen toch nog toe.

Wel laten we auto’s die positief scoren op één of meerdere van volgende ‘harde’ criteria nooit toe:

 • euro 3 en euro 4 diesels
 • campers
 • wagens ouder dan 15 jaar
 • wagens met 200.000 kilometers of meer op de teller 

Wagens moeten om fiscale redenen ingeschreven staan op een natuurlijk persoon (geen bedrijfswagens of wagens ingeschreven op een zaak). We zijn dit vandaag wel aan het onderzoeken. Heb je interesse, dan kan je ons dat wel al even laten weten (zonder een belofte langs ons kant).

Algemeen:

 • Opgelet! Woon je in Gent of deelgemeenten en je wil een infosessie voor ontleners volgen? Dan kan je je enkel inschrijven voor een fysieke sessie (dus niet online). Deze reserveren we namelijk graag voor mensen buiten Gent. Als eigenaar in Gent kan je wél een online sessie volgen.
 • Koppels worden apart lid (en registreren zich dus apart en betalen elk de instapsom en waarborg) maar het is voldoende dat slechts één persoon aanwezig is op de infosessie. Kom je toch samen naar een infosessie? Schrijf jullie dan allebei in.
 • Bevestiging van inschrijving komt in je mailbox terecht. Zie je die niet direct, check dan zeker je spam. Gaat de sessie online door, dan ontvang je een dag voordien een linkje waarmee je de sessie kan bijwonen.
 • Heb je je ingeschreven maar kan je toch niet komen? Schrijf je dan zeker uit. Zo geef je je soms gegeerde plaatsje vrij.
 • If you want to attend a session in Englishplease contact us. We organize an information session in English every few months. Only for non-Dutch speakers.
 • Wil je jouw fiets delen met anderen? Laat het ons weten via fietsdelen@degage.be. We regelen een tête-à-tête met jou! (Gebruikers van fietsen daarentegen volgen gewoon één van onderstaande infosessies)

Al geregistreerd? Log je dan opnieuw in met jouw mailadres:

Data/locatie van de infosessies:

Nog niet in je regio actief?

Is Dégage niet actief in je regio (zie onze aanbodskaart)? Check onze pagina ‘starten in je regio’. Onder bepaalde voorwaarden kan Dégage starten in je stad of gemeente.

Infostanden

Leer ons ook kennen via onze infostanden of andere events. Check onze Facebook-kalender.