Aanbod

Dégage geeft je de keuze uit meer dan 300 verschillende auto’s, verspreid over voornamelijk Gent en omgeving maar geleidelijk aan ook over andere steden en gemeenten. Wekelijks komt er een auto bij. Er zitten monovolumes bij, kleine gezinswagens, een zevenzitter, een kleine bestelwagen, zelfs een camionette. Je kunt altijd dezelfde wagen lenen in je buurt, maar net zo goed op ontdekkingstocht gaan langs verschillende merken en types. Dégage is ook gestart met een fietsdeelsysteem en biedt een 50-tal deelfietsen aan.

Ben je eigenaar? Dan kan je als lid van Dégage niet enkel je eigen auto/fiets uitlenen, maar heb je toegang tot alle andere auto’s en fietsen van de Dégage-vloot. Zo kan je ook eens een andere auto gebruiken als je eigen auto minder geschikt is.

Elk voertuig heeft ook zijn eigen regels. Binnen de krijtlijnen van Dégage bepaalt de eigenaar zelf wat kan en niet kan. Wil de eigenaar bijvoorbeeld niet dat zijn auto gebruikt wordt voor containerparkbezoek of dat er huisdieren mee worden vervoerd, dan kan hij of zij dat aangeven in het aparte gebruiksreglement van de auto. Een tripje naar het buitenland bespreekt de gebruiker vooraf met de auto-eigenaar.