Dégage autodelen in Antwerpen

Dégage in Antwerpen

Dankzij enkele enthousiaste vrijwilligers startte Dégage in Antwerpen in 2019 en groeide de vloot op slechts één jaar tijd naar 10 deelauto’s. Ondertussen tellen we al 18 auto’s die worden gedeeld met buren. De deelauto’s concentreren zich vooral in Borgerhout maar geleidelijk aan groeien we ook in de andere districten.

Volg een infosessie

Heb je graag vrijblijvend meer uitleg, of wil je lid worden? Dan kan je een infosessie volgen, op locatie of online. Meer data en registreren kan hier.

Hang een raambord op!

Zag je het ook al in de straten van Borgerhout? Autodeelorganisatie Dégage startte er onlangs een campagne om meer buren aan het autodelen te krijgen. Meer bepaald doet de ledenorganisatie een oproep aan eigenaars om hun auto te delen. Want stilstaan kost ook geld. Waarom niet je auto en dus ook de kosten delen? Dégage draait op vrijwilligers. Ook de campagne wordt vrijwillig getrokken door enkele enthousiastelingen. Ilse Nuyens is mede-initiatiefnemer: “Dégage telt in Antwerpen al 18 deelauto’s en meer dan 200 gebruikers. Dat mogen er nog meer zijn. Daarom doen we een warme oproep aan leden en sympathisanten een raambord op te hangen om mensen bewust te maken dat een auto veel geld kost.”

Een raambord kan je aanvragen via antwerpen@degage.be.

Stad Antwerpen steunt autodelen

De Dégage-auto’s zijn erkend bij stad Antwerpen als deelwagen en werden daardoor voorzien van een parkeerkaart die geldig is in de hele stad. Dat wil zeggen dat je een Antwerpse Dégage-auto in de hele stad en zijn districten gratis mag parkeren.

Wat doet Dégage?

Dégage zorgt ervoor dat particulieren hun auto’s en fietsen eenvoudig met elkaar kunnen delen. Dit doen we ondertussen al bijna 25 jaar en zijn we uitgegroeid tot een community met meer dan 400 auto’s en 5000 gebruikers. Via dit filmpje en op deze pagina kan je alvast kennismaken met Dégage!

Dégage is actief in meer dan 30 steden en gemeenten. Bekijk hier ons volledig aanbod.

Dégage biedt ook fietsdelen aan: bakfiets, tandem, plooifiets, speed pedelec, … Eén voor één kunnen ook zij autoverplaatsingen vervangen.

Volg ons!

Volg ons op Facebook en Instagram en ontdek onze lokale Facebook-groep van Antwerpen!

Contact

Heb je specifieke vragen rond Dégage Antwerpen? Contacteer dan de regio-antenne via antwerpen@degage.be.