Jacob, 5000ste lid van Dégage

We namen dit interview met Jacob Suske op in het Engels. For the English translation, we kindly refer to this document.

Jacob Suske schreef zich in oktober 2022 in als lid van Dégage en werd daarmee het vijfduizendste lid van onze organisatie. 5000 leden, dat hebben wij goed gedaan! Maar wat vindt Jacob daar zelf van?

“Vijfduizend actieve leden in Dégage? Dat is zeker niet slecht. Maar eigenlijk zouden dat er elf miljoen moeten zijn. Eerlijk? Eigenlijk is het jammer dat het er maar vijfduizend zijn.”

Jacob Suske is een Oostenrijkse dramaturg, regisseur en vooral muzikant die graag componeert voor theater. Hij woont samen met zijn achtjarige zoon in Borgerhout, Antwerpen. Hij is vaak op weg voor zijn werk, ook naar het buitenland. Als hij thuis is geniet hij van de rust met zijn zoon en durft hij wel eens te experimenteren met koken. Muziek is echt zijn ding: van het zelf produceren tot naar de radio luisteren, zijn leven loopt ervan over.

Met de deelauto naar het buitenland

Als internationale muzikant en regisseur is mobiliteit erg belangrijk: als je vaak heen en weer moet reizen naar andere landen voor het werk, moeten die verplaatsingen natuurlijk vlot verlopen. Dat is niet altijd gemakkelijk met het openbaar vervoer. Ik hou echt wel van reizen met de trein. Op de trein kan je werken, lezen, slapen. Dat kan je niet doen in een auto. Maar de treinverbindingen met onze buurlanden worden slechter en onbetrouwbaarder. Voor mij is het belangrijk om toch de optie te hebben om met de wagen te gaan. Ik ging bijvoorbeeld al naar Frankrijk en Duitsland met een Dégage-auto. Voor het vervoeren van materiaal of voor uitstapjes met mijn zoon is een deelauto ook erg handig.

Waarom kiezen voor autodelen in plaats van een auto te kopen? 

Ik heb maar af en toe een auto nodig. Het zou zot zijn om voor die occasionele verplaatsingen een auto te kopen. De maandelijkse kosten, het gedoe met parkeerplaatsen is het echt niet waard. Je kan echt wel wat geld sparen door aan autodelen te doen. Maar buiten die redenen is de keuze voor autodelen eigenlijk vanzelfsprekend: we hebben gewoon minder auto’s op straat nodig.

Autodelen bij Dégage

Ik combineer Dégage met Poppy, voor last minute autoritten. De twee systemen combineren heel goed met elkaar. Ik werd lid bij Dégage omdat het een heel gebruiksvriendelijk systeem is en omdat het niet commercieel is. Dat maakt het veel goedkoper dan andere autodeelsystemen of autoverhuurbedrijven. Ik blijf mijn vrienden vertellen dat ze zich ook moeten aansluiten en sommigen beginnen er intussen over na te denken 🙂.