Dégage in mijn regio

Waar vind je ons?

Dégage startte 20 jaar geleden op in Gent en is nu aanwezig in zo goed als elke Gentse wijk en in de Gentse rand. Maar ook daarbuiten lopen Vlaamse steden en gemeenten warm voor Dégage. Dégage was eind 2021 actief in maar liefst 32 steden en gemeenten in Vlaanderen en het Brussels Gewest.

Dégage is niet enkel interessant in steden. Dégage maakt autodelen ook toegankelijk voor dunbevolkte buurten. Het concept om bestaande auto’s efficiënter te gebruiken door ze te delen is breed toepasbaar. Dit vergt geen grote investeringen, wel enthousiasme van burgers die in hun wijk aan de slag willen. En dat kan overal: in steden maar ook in meer landelijk gebied. Dit maakt Dégage voor lokale overheden bijzonder interessant: weinig financiële investering doch hoog rendement. Dégage telde eind 2021 87 deelauto’s in landelijke gemeenten . Dit is een stijging met 26 % t.o.v. 2020.

Bekijk hier ons volledig aanbod.

 aanbod Dégage eind 2021 - elke week komen er auto′s bij

aanbod Dégage eind 2021 - elke week komen er auto′s bij

Nog geen Dégage in je buurt?

Dégage zorgt ervoor dat particulieren hun auto’s en fietsen eenvoudig met elkaar kunnen delen. Dégage vindt het belangrijk dat particulier autodelen zichtbaar wordt en dat het ook op andere plaatsen van de grond komt. Want particulier autodelen is in elke stad en gemeente mogelijk. Heb jij zin om mee aan de kar te trekken? Wil je particulier autodelen opstarten in jouw regio? Doe mee met Dégage! Intussen doorzwommen we al heel wat watertjes en zijn we een solide organisatie die haar know how en instrumenten wil delen buiten Gent. We zijn steeds op zoek naar enthousiastelingen die een groep(je) geïnteresseerde autodelers willen samenbrengen. Wij begeleiden jou en komen graag een infosessie geven zodra de potentiële kandidaten aanwezig zijn. Want hoe meer auto’s en fietsen gedeeld worden, hoe beter!

Check zeker eerst al onze infosessies, misschien is er al eentje gepland in je buurt. Zie je er geen in de eigen regio, stuur dan een mailtje naar info@degage.be.

Lees alvast dit opstartdocument er eens op na voor bijkomende info!

Deze steden/gemeenten geven autodelen een duwtje in de rug

Via onderstaande linken vind je regiogerelateerde info over autodelen.

Erik, eigenaar van deelauto Brownie uit Halle: “Wij lenen met plezier onze auto uit. Heb ik zelf de auto nodig, dan kan ik ermee rijden; de vele andere keren kunnen anderen hem gewoon ontlenen. En zo wordt hij gebruikt waarvoor hij is gemaakt: rijden!”