Evelien uit Sint-Niklaas deelt haar Peugeot Partner

Evelien uit Sint-Niklaas deelt haar Peugeot Partner

Evelien Van Steerteghem en haar partner delen hun auto sinds juli via Dégage.

Evelien: “De Peugeot was oorspronkelijk van mijn schoonmama, maar toen ze op pensioen ging, wilde ze deze verkopen. Wij hadden die al eerder gebruikt om mee te gaan kamperen, wat een luxe, zo’n grote koffer! Dat is dan ook meteen de hoofdreden dat we hem wilden overnemen.”

“Voor ons dagelijks gebruik hebben we helemaal geen auto nodig. We wonen in centrum Sint-Niklaas. We gaan te voet/fiets naar werk/school, voor grotere boodschappen gebruiken we onze elektrische bakfiets en op 5 minuten wandelen staan we aan het station. Enkel om op reis te gaan en voor uitstappen gebruikten we onze auto nog. cambio kostte ons ongeveer evenveel als de eigen wagen, dus dat was ook geen argument voor een privéauto.”

“Wijzelf (gezin van 3) hadden onze heel oude Skoda weggedaan en waren overgestapt op cambio sinds vorige zomer. Het ontzorgen van alle administratie, keuring, garage, altijd parkeerplek ,… bevalt ons wel heel erg aan dat systeem. Plus het feit dat we vlakbij twee standplaatsen wonen en er altijd wel één cambio beschikbaar was, ook last minute. Dat vond ik dan ook het grootste tegenargument om de Peugeot over te nemen. Het doet je ook altijd eerst de alternatieven voor de auto overwegen. Enkel als het niet anders kan, ga je een deelauto reserveren. Dat is echt de beste tactiek om minder te rijden en dus milieubewuste keuzes te maken. Dat is voor ons een heel belangrijke factor.” 

“Onze vorige auto stond heel vaak stil, wat allerminst duurzaam is én niet goed voor de auto zelf. Maar een eigen auto is toch nog altijd gemakkelijker dan de cambio voor bv. spontane uitstappen en je voelt je toch meer op je gemak als je een modderige tent moet inladen, naar het containerpark wil rijden, … Het is voor ons dan ook zeker geen probleem als anderen dat ook doen, graag zelf! Hoe minder hij stil staat, hoe beter. Een auto is voor ons echt puur een gebruiksvoorwerp, geen paradepaardje of heilig bezit waar elk krasje dramatisch is. We hebben er dan ook lang over getwijfeld en uiteindelijk hebben we besloten om de Peugeot enkel over te nemen als we hem konden delen. Ikzelf kreeg het alleszins niet verantwoord aan mezelf, denkende aan alle nadelen (klimaat, files, luchtvervuiling, …) om nog een auto voor ons alleen te hebben, puur voor gemak en plezier.”

“Zowel Joey als ikzelf hebben in de loop van dit jaar een infoavond gevolgd, zo is alle info wat kunnen bezinken. Op de site zelf staat de info ook duidelijk uitgelegd, vind ik. Het instappen is dan ook heel vlot verlopen, vind ik. Enkel de auto-sticker nog plakken en dan wachten op de eerste aanvraag, ik ben heel benieuwd. Hopelijk vinden we wat gelijkgestemden om van het Putt-Putt verhaal (de naam van onze deelauto) een succes te maken!”