Fiets-eigenaar

Heb je een bakfiets, plooifiets, tandem, … die je te weinig gebruikt? Dan is je fiets delen een goed idee!

Dégage ondersteunt eigenaars van A tot Z. Je wordt ontzorgd in administratie, afrekening van de ritten, contract en afspraken, … Bovendien kan je beroep doen op de vele voordelen van Dégage.

Je eerste uitleenbeurt zal zeker wennen zijn. Je tweede ook, maar al iets minder. Voor je het weet vind je het vrij normaal dat een andere persoon met je fiets rijdt. We zetten hieronder alles op een rijtje wat je moet weten vooraleer te beginnen met delen.

Maar eerst: communicatie!

Bij Dégage leen je je voertuig aan je buur. Mensen die andermans fiets gebruiken, rijden over het algemeen voorzichtiger dan dat het met de eigen voertuig zou zijn. Bovendien heb je als eigenaar persoonlijk contact met je gebruikers, wat belangrijk is voor het onderlinge vertrouwen en het verantwoordelijkheidsgevoel van de gebruiker. Vertrouwen en een open en begripvolle communicatie tussen gebruikers en eigenaars is voor Dégage het allerbelangrijkste. En het werkt, bij Dégage delen al decennialang eigenaars hun voertuig met anderen. Dégage helpt de leden bij het delen, maar met elkaar communiceren, dat gebeurt natuurlijk door de leden zelf. Ook door jou. Bij een reservatie, bij het overhandigen van de sleutel, bij een afrekening, bij schade … De spelregels van Dégage zijn een houvast voor haar leden en zijn samengevat in dit document.

Voordelen

De fietsrit

Wat bij … ?

Aan de slag

Het delen van de Yuba is voor mij voordelig. Ik kan een aantal kosten zoals de verzekering en onderhoud recupereren afhankelijk van hoe vaak de fiets gebruikt wordt.

Pieter
Eigenaar van Boda Boda

Ik gebruik mijn elektrische plooifiets als ik op stap ga met de trein. Ik klap het stuur in en hij gaat de trein op. Op mijn bestemming aangekomen, zorgt deze fiets ervoor dat ik heel wat kan bezichtigen op korte tijd. Perfect voor een citytrip!

Marleen
Eigenaar Veloci elektrische plooifiets
Via Dégage Fietsdelen kan ik mijn fiets meer laten rijden. Sinds mijn kinderen wat te zwaar zijn geworden voor een bakfiets, gebruiken we die alleen nog voor boodschappen. (fotocredits De Standaard @DVH)
Benjamin
Eigenaar van een bakfiets