Autodelen in Hasselt? Dat kan dankzij Sem en Heleen.

Sem en Heleen wonen, samen met dochters To en Suzan en hond Siep, poes Lucifer en Pepijn het konijn in Hasselt. Sinds deze zomer zorgen zij ervoor dat jij in Hasselt een deelauto van Dégage kan gebruiken. 

Zijn Sem en Heleen niet goed gek om hun auto te delen met anderen? 

Absoluut niet. Het gezin legde het voorbije jaar maar ongeveer 10.000 km af met hun eigen auto. Dat is ongeveer 27,5 kilometer per dag. Zelfs met een snelheid van maximaal 30 km per uur, dan nog zouden ze nog geen uur per dag hebben gereden. Dus waarom zou niemand de auto tijdens de overige drieëntwintig uur kunnen gebruiken? 

Wat doen zij als jij straks met hun auto weg bent? 

Geen probleem. Sem en Heleen werken allebei binnen de grote ring van Hasselt. Ze gaan dus gewoon met de (elektrische) fiets naar het werk. Sem heeft als werknemer – aan Jessa ziekenhuis – het voordeel dat hij een fiets kan leasen van het werk. Goed voor de beenspieren en het zorgt voor minder stress! 

Voor familiebezoekjes naar Bocholt en Meeuwen hebben ze wel graag hun auto ter beschikking. Daarom is de deelauto vooral beschikbaar tijdens de werkweek, wanneer Sem en Heleen al fietsend (en fluitend) naar het werk gaan. 

En hoe zit dat dan met de kindjes? 

Ja, natuurlijk moeten de kindjes soms vervoerd worden met de auto. Gelukkig kunnen Sem en Heleen nog steeds hun auto gebruiken wanneer ze die willen, dan reserveren ze hem gewoon voor zichzelf. Daarnaast hebben ze de school van To en de onthaalmoeder van kleine Suzan goed gekozen, daarvoor moeten ze minder dan een kilometer afleggen van aan hun huis. Dat gaat dus gemakkelijk zonder auto, bijvoorbeeld met de elektrische bakfiets. 

En de huisdieren?

Die zitten toch niet zo graag in de auto. Voor tripjes naar de dierenarts gaat Siep in de hondenbench en Lucifer in de kattenbench. Moet jij ook huisdieren vervoeren? Dan mag jij die benches van Sem en Heleen lenen.

Hoe ziet de deelauto van Sem en Heleen eruit? 

Uiterlijk is natuurlijk niet belangrijk 😉 maar ‘Jeanne’, een Citroën Berlingo, is echt een topauto. Heb je een fietsendrager nodig, dan kan je die ook lenen van deze toffe eigenaars. 

Zin gekregen om ook eens een ritje te maken? 

Reserveer dan de wagen van Sem en Heleen als lid van Dégage. Nog geen lid, dan kan je je hier inschrijven voor een infosessie

Of wil je weten of ook jij je auto kan delen in Hasselt?

Schrijf je ook in voor een infosessie voor eigenaars. Op diezelfde pagina lees je aan welke instapvoorwaarden je auto moet voldoen. Tijdens het infomoment krijg je antwoord op al je vragen. De dag nadien kan je al van start gaan!

Eén adres: www.degage.be/infosessie