Aan de slag als auto-ontlener

Word lid van Dégage!

Maak een afspraak voor een infosessie. Een medewerker zal je nog eens haarfijn uitleggen hoe alles werkt en al je vragen beantwoorden. Na afloop teken je een contract en betaal je eenmalig een waarborgsom van 75 euro (die je geheel of gedeeltelijk terugkrijgt na uitstap) en inschrijvingsgeld van 35 euro.

Gebruik een auto

Zodra je lid bent en alle formaliteiten vervuld zijn, kan je een autorit plannen via de deelkalender van Dégage. Je gedraagt je daarbij als een “goede huisvader” en houdt je aan de afspraken in het contract. Je betaalt niet voor de gereden tijd maar we rekenen wel op een efficiënte reservatie, dus reserveer niet onnodig lang. Als de eigenaar gedomicilieerd is in Gent, kan je ook gebruik maken van de gratis parkeerkaart. Handig om even voor je eigen deur te staan … Verder mogen alleen leden van Dégage de auto besturen. Wil je iemand leren autorijden, dan vraag je daarvoor toestemming aan de eigenaar.

Leer de auto kennen

Elke eigenaar legt een apart gebruiksreglement in zijn auto. Neem dat door en hou je eraan. De eigenaar geeft in zijn reglement aan wat de eventuele “eigenaardigheden” van zijn wagen zijn, of je er huisdieren mee mag vervoeren, of je ermee naar het containerpark mag … Hoe vaker je dezelfde auto gebruikt, hoe vlugger je de auto leert kennen!

Zet je in

Dégage! is een vzw die draait op de inzet van vrijwilligers. Je bent altijd welkom om je daarvoor in te zetten. Eens iets doen voor de auto-eigenaar, zoals zijn wagen wassen of stofzuigen na gebruik, is geen verplichting maar wordt wel ten zeerste geapprecieerd.