Auto-ontlener

Voordelen

De autorit

Wat bij … ?

Aan de slag

Vroeger had ik een tijdje een bedrijfswagen, maar privé reden mijn vrouw en ik zeer weinig kilometers. We fietsen graag en onze kinderen konden dit ook al vlug. Meestal gebruikten we de auto om op reis te gaan, maar we bleven altijd onder de 5000 kilometer per jaar. We hadden geen behoefte meer aan een eigen wagen en konden altijd een auto gebruiken van vrienden, maar wat als we botsen? Het is fijn dat de verzekering en administratie van Dégage goed geregeld is. Dat is meteen een pak zorgen minder. Ook het idee dat je enkel betaalt per gereden kilometer, trok ons aan.

Karel
groot gezin zonder auto

Enkele jaren geleden reed ik nog rond met een Citroën Saxo maar die heeft het na een lange roadtrip voorgoed begeven. Een teken, vond ik. Ik besefte dat ik eigenlijk helemaal geen eigen auto nodig had. De weinige kilometers die ik reed, kostten me te veel geld. Nu gebruik ik verschillende auto’s van de Dégage-vloot, zonder me zorgen te maken over verzekeringen en onderhoud. Op bezoek bij de familie, grotere dingen vervoeren … Sporadisch kan een auto heel handig zijn. Maar boodschappen doe ik gewoon met de fiets en rugzak!

Sarah
gebruikt sporadisch een deelauto

Vroeger had ik altijd een eigen auto maar sinds een jaar of drie hebben we, vooral uit ecologisch standpunt, besloten om bij Dégage aan te sluiten. Binnen Gent en omstreken is het perfect mogelijk om alles met de fiets te doen, al maak ik momenteel vaak gebruik van Dégage omdat ik aan het verbouwen ben. Het is een groot voordeel dat er deelauto´s zijn voor allerhande gebruik. Het enige probleem dat ik in het begin had is dat je je week en weekend moet plannen maar dat begint aardig te lukken. En als er toch onverwachts een auto nodig is, kan er last minute soms toch nog iets geregeld worden met de lieve geëngageerde eigenaars.

René
regelmatige auto-ontlener

Ik ben zelfstandig grafisch vormgever en reeds vijf jaar lid. Ik heb eigenlijk alleen maar af en toe een auto nodig voor mijn werk, en dat is op momenten dat de auto Klorofil altijd voor de deur staat. De eigenaar gaat met de fiets naar het werk, maar heeft dan weer vaker de auto in het weekend nodig. Dan gebruik ik hem zelden. Soms is het wel spijtig dat je niet zomaar in de auto kunt springen om ergens impulsief heen te gaan, maar anderzijds: hoe vaak per jaar komt dat voor? Ik ben het zo gewend, het overkomt me bijna nooit. Voor mij werkt het systeem perfect.

Katrien
zelfstandige zonder auto

Ik ben bijna even lang lid dan Dégage oud is. Samen met mijn vriend Jörg gebruiken we de Dégage-auto’s voornamelijk voor bezoekjes aan de familieleden. Die wonen in het buitenland, dus dat betekent meestal ritten van 300 kilometer en vaak moeilijk haalbaar met de trein. In het dagelijks leven zijn wij fervente fietsers. Ook grote boodschappen doen we met de fietskar. En als het toch met de wagen moet, dan is kostendelend rijden een duurzame oplossing. Niet enkel binnen Dégage! Soms, bijvoorbeeld tijdens een wandelweekend met vrienden, staan we erop te mogen betalen om met iemand mee te rijden.

Marijke en Jörg
gedreven fietsers zonder auto

Toen ons eerste kindje op komst was, boden Ann’s ouders hun oude auto aan. We wonen bewust in de stad, vlakbij het station, en hebben nog nooit een auto nodig gehad. We gingen er niet op in maar kozen voor Dégage. Ondertussen, acht jaar en drie kinderen later, zijn we nog steeds zeer tevreden Dégage-leden: we gebruiken een wagen voor familiebezoeken, weekendjes Ardennen en avondvergaderingen. Ondertussen zijn we zo overtuigd geraakt van de voordelen dat we info-avonden bij ons thuis organiseren.

Jeroen en Ann
enthousiaste auto-ontleners