Wat bij … voor auto-ontlener?

Ongeval

Bestuurders zijn voorzichtiger wanneer ze met de auto van iemand anders rijden, weten we uit meer dan 25 jaar ervaring. Raak je toch betrokken bij een ongeval, dan zal Dégage de eigenaar en jou begeleiden in de schade-afhandeling. Elke eigenaar is aangesloten bij een aangepaste autodeelverzekering bij Ethias. In geval van vluchtmisdrijf doe je een aangifte, laat je een pv opstellen en zoek je getuigen.

Voor schade aan de deelauto die jij hebt veroorzaakt betaal je een maximum van 500 euro.
Voor eventuele schade aan de auto van een derde partij betaal je 100 of 200 euro extra, afhankelijk van de kosten.

Let wel: rijden onder invloed of met overdreven snelheid is een ernstige overtreding. Gebeurt er een ongeval onder die omstandigheden, dan draai je volledig zelf op voor de kosten. In dat geval kan de verzekeringsmaatschappij ook de schade berokkend aan derden op jou proberen te verhalen.

Pech

Bel eerst even met de eigenaar, misschien heeft hij/zij een oplossing. Maar wees gerust: alle deelauto’s van Dégage hebben een pechverzekering!

Boete

We verwachten dat je de verkeersregels respecteert. Boetes betaal je als gebruiker dus volledig zelf. De eigenaar die ze toegestuurd krijgt, laat de boete overzetten op jouw naam.

Diefstal

In 25 jaar is Dégage zo goed als gespaard gebleven van noodlottigheden. Als er toch iets gestolen zou worden en je hebt de auto “als een goede huisvader” achtergelaten, dan betaalt de vzw de waarde aan de eigenaar terug.

Het contract

Nog enkele onduidelijkheden? Dan kan je hier het autodeelcontract al inkijken.