Ik deel mijn auto. Jij ook?

Deel je auto, deel de kosten!

Al meer dan 440 tevreden eigenaars delen hun auto.
Geniet mee van al onze Dégage voordelen.

Staat je auto vaak stil, maar de auto wegdoen is voor jou een stap te ver? Wil je een (elektrische) auto kopen maar je wil de hoge kosten niet alleen dragen? Je overweegt je auto te delen met anderen, maar je weet niet hoe eraan te beginnen? Dan is jouw auto delen via Dégage een goed idee!

Komt je auto in aanmerking om te delen?

Scoort je auto goed op onderstaande criteria? Dan is de kans zeer groot dat we hem opnemen binnen Dégage. Zo neen, dan laten we de auto in bepaalde gevallen toch nog toe.

Algemeen geldt:

  • auto minder dan 8 jaar oud
  • een kilometerstand van minder dan 140.000 km
  • een ecoscore van 65 of hoger

Een wagen kan dus op 1 (of meerdere) van bovenstaande criteria afwijken. Daarnaast moet het totale kostenplaatje ook in onze prijsvork passen. Wel laten we auto’s die positief scoren op één of meerdere van onderstaande ‘harde’ criteria nooit toe:

  • euro 3 en euro 4 diesels
  • campers
  • wagens ouder dan 15 jaar
  • wagens met 200.000 kilometers of meer op de teller

Denk je dat je wagen aan de voorwaarden voldoet of twijfel je? Stuur een mailtje naar deeljeauto@degage.be!

Laat je e-mailadres na en we sturen je een overzicht van de infosessies.

Rij goedkoper

Je auto wanneer je wil

Goed voor het milieu

Sociale en leefbare buurt

Deel de kosten (en rij goedkoper)

Aankoop, verzekering, belasting, onderhoud, autokeuring, … Een auto is duur, zeker als die vaak stilstaat. Waarom niet deze kosten delen? Voor elke kilometer die iemand anders met je auto rijdt, krijg je geld terug. Zo spaar je jaarlijks al snel honderden tot een paar duizend euro uit.

Sebastien is van werk veranderd waardoor hij zijn auto minder nodig heeft. Met moeite rijdt hij zelf nog 6000 kilometer per jaar (in vergelijking met de 15.000 kilometer voorheen). De auto staat nu vaker voor de deur, maar vaste kosten zoals verzekering, belasting, autokeuring, … blijven wel doorlopen. Dit loopt op tot 1500 euro per jaar, herstellingen niet meegerekend. Zijn auto is op de markt nog 9000 euro waard en de kilometerteller staat op 110.000 kilometer. 

Als hij zijn auto niet deelt, kost zijn auto 44 cent per kilometer of meer. Dat is inclusief een afschrijvingskost (aankoopprijs), brandstof (benzine) en alle vaste kosten. Dit zal later nog oplopen naarmate er meer herstellingen nodig zijn.

Als hij zijn auto deelt met anderen – bv. jaarlijks 14.000 kilometer door anderen en 6000 door hemzelf – worden al die kosten verspreid over veel meer kilometers. Hierdoor kost zijn auto nog slechts 29 cent per kilometer. Voor elke kilometer die iemand anders met zijn auto rijdt, krijgt hij de vaste kosten en de afschrijvingskost terugbetaald. In zijn geval krijgt hij jaarlijks 2.184,50 € terug (900,00 € voor afschrijving en 1.284,50 € voor vaste kosten). Hoe meer hij deelt, hoe meer hij terugkrijgt.

Sarah rijdt jaarlijks zo’n 10.000 kilometer met haar wagen. De auto staat in het weekend altijd stil omdat haar partner een bedrijfswagen heeft. De auto is vrij nieuw. De huidige prijs is 14.000 euro en de kilometerteller staat op 80.000 kilometer. Jaarlijks betaalt ze ongeveer 1700 euro aan vaste kosten, zoals een omniumverzekering en autobelasting, herstellingen niet meegerekend. 

Als zij haar auto niet deelt, kost haar auto 41 cent per kilometer. Dat is inclusief een afschrijvingskost (aankoopprijs), brandstof (diesel) en alle vaste kosten. Dit zal later nog oplopen naarmate er meer herstellingen nodig zijn.

Als zij haar auto deelt – bv. jaarlijks 10.000 kilometer door anderen en 10.000 door haarzelf – worden al die kosten verspreid over veel meer kilometers. Hierdoor kost haar auto nog slechts 31 cent per kilometer. Voor elke kilometer die iemand anders met haar auto rijdt, krijgt zij vaste kosten en afschrijvingskost terugbetaald. In haar geval krijgt zij jaarlijks 1.698 € terug (823 € voor afschrijving en 875 € voor vaste kosten). Hoe meer zij deelt, hoe meer zij terugkrijgt.

Luc heeft teveel kosten aan zijn oude auto en wil die vervangen door een elektrische auto. De aankoopprijs schrikt hem echter af. Hij overweegt hem te delen zodat hij die hoge kost deels kan recupereren. De elektrische auto zou nieuw 31.000 euro kosten. Zijn vaste kosten liggen lager (1200 euro) omdat een elektrische auto minder onderhoud vraagt en geen verkeersbelasting hoeft te betalen. Wel moet hij een omniumverzekering aangaan. De kilometerteller staat op nul, dus de auto kan nog heel veel kilometers gedeeld worden.

Als hij zijn auto niet deelt, kost zijn auto 33 cent per kilometer. Dat is inclusief een afschrijvingskost (aankoopprijs), brandstof (elektriciteit) en alle vaste kosten. Dit zal later oplopen naarmate er meer herstellingen nodig zijn.

Als hij zijn auto deelt met anderen – bv. jaarlijks 11.000 kilometer door anderen en 9000 door hemzelf – worden al die kosten verspreid over veel meer kilometers. Hierdoor kost zijn auto nog slechts 26 cent per kilometer. Voor elke kilometer die iemand anders met zijn auto rijdt, krijgt hij vaste kosten en afschrijvingskost terugbetaald. In zijn geval krijgt hij jaarlijks 2081 € terug (1364 € voor afschrijving en 717 € voor vaste kosten). Hoe meer hij deelt, hoe meer hij terugkrijgt.

Dégage: je auto delen zonder zorgen

1. centrale en correcte afrekening
2. omnium verzekerd
3. eenvoudig platform en app
4. schaderegeling
5. pechhulp
6. toegang tot andere auto’s
7. parkeervoordelen

Wat is Dégage?

Dégage biedt “community supported mobility’ aan. Alle deelauto’s en deelfietsen zijn van particulieren – zoals jij – en worden onder elkaar gedeeld. Dégage is een snelgroeiende community van meer dan 400 eigenaars en 5000 leden. Dégage streeft geen winst na, wel betaalbare, betrouwbare en toegankelijke mobiliteit. Door auto’s en fietsen onderling te delen wil Dégage mensen terug met elkaar in contact brengen. Dit doen we al 25 jaar, onafhankelijk en zelfvoorzienend. En daar zijn we fier op!

Ja! Je reserveert je eigen ritten, volgens je eigen agenda. Via ons reservatiesysteem kan je bepaalde filters instellen voor je auto, bv. niet langer dan 2 weken op voorhand te reserveren, ritten niet langer dan 3 dagen, terugkerende ritten … Heb je toch je auto onverwachts nodig, en iemand heeft hem gereserveerd, dan kan je een andere deelauto gebruiken uit de buurt. Na een tijdje zal je ook merken dat je minder met de auto rijdt omdat je soms een beter vervoersmiddel kan kiezen. En die zijn vaak gezonder, leuker en duurzamer!

Ja! Dégage heeft een voordelige groepsverzekering die aangepast is aan autodelen. Deze polis dekt je auto bij schade. Bovendien zijn alle auto’s bij Dégage omnium verzekerd, ook de jouwe. Anderen rijden overigens voorzichtiger met de auto als die niet van hen is. Is er toch schade, dan handelt Dégage dit af op een sociale manier, eerlijk voor iedereen.

Neen. Elke eigenaar vindt zijn eigen systeem om de reservaties te beheren. Het reservatiesysteem helpt je hierbij. Sommigen gebruiken een sleutelkluisje, anderen willen hun ontleners juist vaak zien. Dégage neemt alle facturatie op zich. Om de drie maanden krijg je je kosten terugbetaald.

*Lees hier hoe we zorgzaam omgaan met je gegevens