Aan de slag als fiets-eigenaar

Woon een infosessie bij

Kom naar een infosessie. We leggen je nog eens haarfijn uit hoe alles werkt en beantwoorden al je vragen. Komt je fiets in aanmerking, dan bespreken we samen de waarde van jouw fiets.

Word lid van Dégage!

Ben je na de infosessie overtuigd van de voordelen van het fietsdelen en komt jouw fiets in aanmerking? Word lid van Dégage! We leggen de waarde van jouw fiets vast en je ondertekent het contract. Je betaalt eenmalig een waarborgsom van 75 euro (die je geheel of gedeeltelijk terugkrijgt na uitstap) en het inschrijvingsgeld van 35 euro. Het inschrijvingsgeld krijg je integraal terug van Stad Gent als je aan de voorwaarden voldoet.

Al lid van Dégage? Stuur dan een mailtje naar fietsdelen@degage.be en we nemen contact op om de formaliteiten te regelen.

Deel je fiets

Je maakt voor je fiets een online ID-kid aan. Zo kunnen ontleners vooraf bekijken wat de kenmerken en specifieke gebruiksvoorwaarden van je fiets zijn. Zodra je lid bent en alle formaliteiten vervuld zijn, komt je fiets op de deelkalender van Dégage. Anderen kunnen vanaf nu een fietsrit plannen. Je regelt samen met de ontlener het ophalen van de sleutel en je maakt dat je fiets in goede staat verkeert.