Aan de slag als fiets-eigenaar

Word lid van Dégage!

Nog geen lid van Dégage maar zou je graag jouw fiets delen? Dan zijn er twee stappen te zetten:

  • stuur een mailtje naar fietsdelen@degage.be met de vraag of jouw fiets in aanmerking komt om te delen. Geef aan dat je nog geen lid bent, maar dit graag wilt worden. Dégage geeft je snel uitsluitsel of jouw fiets in aanmerking komt om te delen. 
  • Zodra je dit weet, schrijf je in voor een infosessie. Hier krijg je meer uitleg over Dégage en het fiets-en autodelen. Je betaalt eenmalig een waarborgsom van 75 euro (die je geheel of gedeeltelijk terug krijgt bij uitstap) en het inschrijvingsgeld van 35 euro. 

Eenmaal lid worden de verdere formaliteiten geregeld om je fiets op te nemen in het systeem.

Al lid van Dégage? Stuur dan een mailtje naar fietsdelen@degage.be en we nemen contact op om de formaliteiten te regelen.

Deel je fiets

Je maakt voor je fiets een online ID-kid aan in Degapp (een soort fietsbeschrijving). Zo kunnen ontleners vooraf bekijken wat de kenmerken en specifieke gebruiksvoorwaarden van je fiets zijn. Zodra je lid bent en alle formaliteiten vervuld zijn, komt je fiets op de deelkalender van Dégage. Anderen kunnen vanaf nu een fietsrit plannen. Je regelt samen met de ontlener het ophalen van de sleutel en je maakt dat je fiets in goede staat verkeert.