De fietsrit voor de eigenaar

 • Bevestig de reservatie

  Op de website van Dégage zien alle leden op een deelkalender welke fietsen op welk moment vrij zijn. Ze kiezen een fiets, duiden de uren aan waarop ze hem nodig hebben en jij ontvangt automatisch een mail ter goedkeuring. Pas als jij bevestigt, is de reservering officieel. Je kunt meteen ook afspreken wanneer en waar je de sleutels overhandigt.

 • Geef de sleutel mee

  Laat de gebruiker weten waar je fiets staat en geef de sleutel mee. Is het de eerste keer dat hij/zij met jouw fiets rijdt, voorzie dan wat extra tijd om uitleg te geven.

 • Krijg de sleutel terug

  De lener bezorgt je de sleutel en fiets terug volgens de gemaakte afspraak. Ook eventuele schade of mankementen worden gemeld.

 • Controleer de gegevens

  Het gebruik van de fiets wordt door de ontlener online per dagdeel geregistreerd. Ten laatste tegen het einde van een kwartaal keur je deze gegevens goed. Per rit noteert de gebruiker ook het aantal gereden kilometers in je persoonlijk verplaatsingsdagboek.

 • Betaal je rekeningen

  Als eigenaar blijf je verantwoordelijk voor de betaling en uitvoering van verzekeringen, onderhoud en dergelijke. Fietseigenaars worden gevraagd om de fiets in orde te (laten) zetten bij de intake van de fiets, daarna garandeert Dégage dat de fiets in dezelfde technische staat blijft door de kosten van onderhoud, schade en diefstal te dragen, afhankelijk van het gebruik van de fiets. Dit gaat over fietsonderdelen en het kader, niet over de verf.

 • Deel je fiets zoveel mogelijk!

  Dégage is een kostendelend auto- en fietsdeelsysteem. Fietseigenaars zorgen ervoor dat hun eigen fietsen in het reservatieprogramma geblokkeerd worden voor eigen gebruik. Op die manier is het voor ontleners duidelijk wanneer de fiets al dan niet beschikbaar is. Hoe meer je fiets ontleend wordt, hoe meer jij de kosten kan delen!  Uiteraard kan je als lid van Dégage ook een van de andere deelfietsen reserveren. Alle regels en prijzen voor de fiets-ontlener gelden dan ook voor jou.