Aan de slag als fiets-ontlener

Word lid van Dégage!

Kom naar een infosessie. We leggen je nog eens haarfijn uit hoe alles werkt en beantwoorden al je vragen. Na afloop teken je een contract en betaal je eenmalig een waarborgsom van 75 euro (die je geheel of gedeeltelijk terug krijgt na uitstap). Al lid van Dégage? Dan heb je automatisch ook toegang tot alle deelfietsen in het systeem. Je kan ze net zoals de wagens gemakkelijk reserveren via Degapp.

Gebruik een fiets

Zodra je lid bent en alle formaliteiten vervuld zijn, kan je een fietsrit plannen via de deelkalender van Dégage. Je gedraagt je daarbij als een “goede huisvader” en leeft de afspraken op basis van het contract na. Je betaalt voor de fietsen voor de gereserveerde tijd: €3 (4u), €4 (8u) €7 (24u). Alleen leden van Dégage mogen met de fiets rijden.

Leer de fiets kennen

Elke eigenaar heeft voor zijn fiets een ID-kid gemaakt. Bekijk dit vooraf online en hou je eraan. De eigenaar geeft hierin aan wat de kenmerken en eventuele “eigenaardigheden” van zijn fiets zijn, …  Hoe vaker je dezelfde fiets gebruikt, hoe vlugger je de fiets leert kennen!

 

Zet je in

Dégage! is een vzw die draait op de inzet van vrijwilligers. Je bent altijd welkom om je daarvoor in te zetten. Eens iets doen voor de fiets-eigenaar, zoals zijn fiets wassen na gebruik, is geen verplichting maar wordt wel ten zeerste geapprecieerd.