De fietsrit voor de ontlener

 • Reserveer een fiets

  Fiets nodig? Ga naar de deelkalender op onze website. Daar zie je heel overzichtelijk welke fietsen op dat moment beschikbaar zijn. Kies een fiets, duid de uren aan waarop je hem nodig hebt en bewaar. Er wordt automatisch een mailtje gestuurd naar de eigenaar ter goedkeuring. Je reservering is nu voor iedereen zichtbaar. Dégage stuurt je na goedkeuring een bevestigingsmail.

 • Contacteer de eigenaar

  Als ontlener neem jij het initiatief om met de eigenaar de plaats en het uur af te spreken voor de overhandiging van de fiets

 • Haal de fiets en sleutel op

  Ga langs bij de eigenaar, hij/zij geeft je de sleutel mee en zegt waar de fiets staat. Is het de eerste maal dat je met een bepaalde fiets rijdt, voorzie dan wat extra tijd voor uitleg van de eigenaar. Check ook het logboek van de fiets. Daarin staan eventuele mankementen of schade vermeld.

 • Breng de fiets terug

  Vul het gebruikersformulier aan met jouw gegevens, de datum en een inschatting van het aantal gereden kilometers. Bezorg de fiets en de sleutel terug en laat de eigenaar dit weten. Bij schade, laat de eigenaar zeker iets weten.

 • Vul het reservatiesysteem aan

  Vul in het reservatiesysteem (een inschatting van) het aantal gereden kilometers na afloop in. In het veld ‘Voor de rit’ vul je altijd ‘1’ in, in het veld ‘Na de rit’ vul je de geschatte aantal kilometers in.’

   

 • Betaal je ritten

  Per kwartaal krijg je van Dégage een overzicht van al jouw ritten en de totaalprijs.