Red de wereld. Ga eens op een ander.

“Red de Wereld. Ga eens op een ander”
Jij ook? 

Er zijn te veel auto’s in dit land. 

Maar dat wist jij natuurlijk al. 20% van de CO2-uitstoot is toe te schrijven aan het wegverkeer. Als we de klimaatdoelstellingen op een sociaal verantwoorde manier willen halen, dan is er dringend actie nodig. En liever vandaag dan morgen. Daarom lanceert Dégage de campagne “Red de Wereld. Ga eens op een ander. Zo wil Dégage kostendelend autodelen met je buren als een veilige en betrouwbare deeloplossing aanbieden om meer auto’s van de baan te halen. We starten op 16 september vanaf de Week van de Mobiliteit tot 1 november, de start van dé VN-Klimaatconferentie van Glasgow. Lees hier het volledige persbericht.

Doe jij mee? Zo kan jij helpen!

  • Verspreid à volonté onze poster “Red de Wereld. Ga eens op een ander.” Hang ze aan je eigen raam, aan dat van je buur én je overbuur. En liefst ook in je favoriete buurtwinkel. Bestellen (A2 en A3) kan via dit formulier
  • Deel onze social media posts en wijzig eens je omslag met ons campagnebeeld.
  • Post op jouw socials je affiche aan je raam met #reddewereld en vertel hoe jij de wereld redt (en je mag Dégage natuurlijk taggen).
  • Laat ons weten of je organisaties, verenigingen, bedrijven, … kent die ook wel zin zouden hebben om mee te doen aan onze campagne. Hou je niet in om ze al aan te spreken of deze webpagina naar hen te forwarden. Je kan ze ook opgeven via bovenstaand formulier.
  • Ben je zelf een organisatie of vereniging? Neem onze campagne op in je eigen communicatiekanalen zoals je nieuwsbrief of website. Hieronder vind je heel wat beeldmateriaal.
  • Nog geen auto-of fietsdeler? Volg vrijblijvend een infomoment van Dégage!

En speciaal voor onze Dégage-leden:

  • #BackToTheClimate – wat deed jij op 10 oktober 2021? Kom samen met ons op straat in Brussel. Ook de ideale manier om eens andere Dégage-leden in actie te zien. Zin om ons te vervoegen? Stuur dan mailtje naar info@degage.be. We houden je dan op de hoogte waar we vertrekken en verzamelen.
  • Autodelen zorgt voor minder auto’s, elektrisch autodelen is nóg beter om de CO2-uitstoot naar beneden te halen. Doorheen het najaar zullen we hiervoor extra promo maken! Wil jij getuigen over hoe elektrisch autodelen voor jou het verschil maakt? Vertel het ons via info@degage.be. We kunnen je verhaal gebruiken!
  • Afsluiten doen we in schoonheid met een verrassende doe-actie in november. Hiervoor worden alle leden nog op de hoogte gebracht. Iedereen zal het weten!

Op zoek naar een kort voorbeeldtekstje? Dégage redt de wereld! Jij ook? Met de campagne “Red de wereld. Ga eens op een ander” wil Dégage benadrukken dat er dringend actie nodig is om minder auto’s op de baan te hebben. Enkel zo kunnen we de CO2-uitstoot doen dalen. Kostendelend autodelen onder buren helpt hierbij. Verspreid tussen 16 september (de start van de Week van de Mobiliteit) en 1 november (de start van dé VN-Klimaatconferentie van Glasgow) ons campagnebeeld door onder meer onze affiche aan je raam te hangen!  Alle info vind je hier (link: https://www.degage.be/red-de-wereld-ga-eens-op-een-ander). Niemand zegt nee tegen het redden van de wereld, toch?