De autorit voor de eigenaar

 • Spreek af met de gebruiker

  Op de website van Dégage zien alle leden op een deelkalender welke auto’s op welk moment vrij zijn. Ze reserveren en automatisch wordt jou een mail ter goedkeuring verstuurd. Pas als jij bevestigt, is de reservering officieel. De gebruiker spreekt meteen ook met jou af wanneer en waar jullie de sleutels overhandigen.

 • Geef de sleutel mee

  Laat de gebruiker weten waar de auto geparkeerd staat en geef de sleutel mee. Is het de eerste keer dat hij/zij met jouw wagen rijdt, voorzie dan wat extra tijd om uitleg te geven. Dat is vooral nuttig als je wagen een afwijkend systeem heeft, zoals een hybride aandrijving of een automatische versnellingsbak.

 • Krijg de sleutel terug

  De lener bezorgt je de sleutel terug en laat weten waar de auto geparkeerd staat. Ook eventuele schade of mankementen worden gemeld. Krijg je de auto terug en is de tank voor minder dan de helft gevuld? Meld dat dan even aan die gebruiker. Het is een onderlinge afspraak dat de gebruiker minstens de helft bijgetankt heeft als hij de auto terugbrengt.

 • Controleer de gegevens

  Per rit noteert de gebruiker zijn gegevens en het aantal gereden kilometers via het gebruikersformulier dat in de auto ligt en achteraf in het reservatiesysteem of app. Tankbedragen kunnen ook door de ontlener worden ingebracht, samen met de ingescande tankbonnetjes. Ten laatste tegen het einde van een kwartaal wordt je gevraagd deze gegevens goed te keuren. Dit kan je controleren aan de hand van het ingevulde gebruikersformulier.

 • Betaal je rekeningen

  Als eigenaar blijf je verantwoordelijk voor de betaling en uitvoering van verzekeringen, taksen, onderhoud, keuring en dergelijke. Ook zorg je ervoor dat de auto in goede staat verkeert. De bedragen voor de eigen gereden kilometers worden automatisch afgetrokken van het geld dat je terugkrijgt door jouw auto uit te lenen.

 • Krijg geld terug

  Per kilometer dat iemand anders je wagen gebruikt, krijg je een vergoeding. Zo kun je de gemaakte kosten terugwinnen. Om de drie maanden krijg je je gedeelde ritten terugbetaald.

De gebruikers van je auto (en andere auto’s) krijgen om de 3 maanden een factuur van Dégage. Dit geld gebruikt Dégage om je achteraf uit te betalen voor de gedeelde kilometers en om de werkingskosten (reservatiesysteem, pechhulp, schade, personeel, …) te dekken.

Opdat anderen zien dat je auto ‘bezet’ is, reserveer je je eigen auto in de kalender. Ons reservatiesysteem helpt je hierbij.

Uiteraard kan je als lid van Dégage ook een van de andere deelauto’s reserveren. Alle regels en prijzen voor de auto-ontlener gelden dan ook voor jou. We geven je de keuze uit verschillende auto’s, verspreid over het hele grondgebied van Gent en daarbuiten.