Auto-eigenaar

Voordelen

De autorit

Wat bij … ?

Aan de slag

Rox stelde ik al vanaf het begin ter beschikking om te delen. Dat wij Rox zelf moeten reserveren, vind ik niet erg. Dat we de wagen niet zomaar impulsief gebruiken, zie ik juist als een voordeel, zelfs met drie kinderen. Bovendien worden de kosten van mijn wagen mee betaald door de andere gebruikers. En nog een voordeel: je leert binnen Dégage heel wat gelijkgestemde buurtbewoners kennen.

Koen
eigenaar van Rox

De auto is ooit bedacht om te rijden. Toch staan de meeste auto’s vaak stil. Mijn auto leen ik daarom bijna dagelijks uit aan iemand uit de buurt. Fijne mensen die heel goed plannen wanneer ze met de auto weg willen. Via het reservatiesysteem kan ik makkelijk bijhouden wanneer en hoeveel mijn auto is uitgeleend. De kosten worden via Degage! gedeeld. Een moderne zuinige wagen wordt hierdoor betaalbaar. Af en toe heb ik een auto nodig en dan is het handig om te kiezen tussen een groot of klein model.

Gerbrand
fietser met een deelauto

We beseften dat onze auto vaak lange tijd op dezelfde plaats stond in onze straat en we hem gedurende twee weken of langer niet gebruikt hadden. We verplaatsen ons voornamelijk met de (bak)fiets, bus, tram of gewoon te voet. Onze 21-jaar oude Volvo was zo stilletjes aan toch aan vervanging toe. Zo vielen de puzzelstukjes uiteindelijk in elkaar, we kochten een nieuwe auto en deelden hem in de Dégage-vloot. De gebruikers die we ontmoeten, zijn stuk voor stuk vriendelijke, zorgzame en correcte Dégage-collega’s!

Kathy
eigenares van Martha

Wij deelden vroeger onze auto met Dégage. Tot die de geest gaf en we besloten om geen nieuwe auto meer te kopen, maar andere auto’s van Dégage te gebruiken. Dat lukt heel goed, ook al hebben wij twee jonge kinderen. Af en toe spelen wij eens “oppas” voor een auto wiens baasje op reis is. Zo hebben we negen maanden de auto beheerd van Dégagers die aan de andere kant van de wereld zaten. Dégage wordt niet voor niets de sympathiekste autodelenclub van het land genoemd: warm, informeel, gezellig, niet commercieel.

John
occasionele autositter

De laatste jaren merkte ik op dat ik te weinig met mijn auto Annabel reed. Bij elke rekening die in mijn bus viel, kreeg ik zin haar te verkopen. Maar mijn auto is best praktisch om grote dingen te vervoeren of om er eens mee te kamperen. Dégage bood mij dus een betere oplossing. Doordat anderen nu met Annabel rijden, kan ik heel wat kosten recupereren en zelf kan ik ook nog een uitstapje maken met mijn auto. Bovendien heb ik al leuke mensen ontmoet via Dégage!

Stefanie
eigenares van Annabel

Ik reed eens mee met een vriend voor een weekend naar Bretagne met een auto van Dégage en zocht nadien op waar Dégage precies voor stond. Ik wilde bewuster omgaan met het gebruik van mijn auto. Zelf gebruik ik mijn auto niet vaak omdat ik in Gent woon en werk. Het grote voordeel van het autodeelsysteem is dat anderen geen auto hoeven te kopen en zich toch op een eenvoudige en betaalbare manier kunnen verplaatsen.

Mathias
eigenaar van Zwartelola