Ik deel mijn auto. Jij ook?

Staat je auto vaak stil maar wegdoen is voor jou een stap te ver?
Wil je een elektrische auto kopen maar je wil de kosten graag delen met anderen?
Dan is je eigen auto delen een goed idee!

Dégage ondersteunt eigenaars van A tot Z. Je wordt ontzorgd in administratie, afrekening van de ritten, contract en afspraken, … Bovendien kan je beroep doen op de vele voordelen van Dégage, zoals pechhulp, omnium-regeling, …

Je eerste uitleenbeurt zal zeker wennen zijn. Je tweede ook, maar al iets minder. Voor je het weet vind je het vrij normaal dat een andere persoon met je wagen rijdt. Bovendien ga je andere vervoersmiddelen ontdekken, want jouw auto is niet altijd de beste oplossing: te voet, met de fiets, bus, trein, tram, … Vaak vlugger, handiger en gezonder dan je auto! We zetten hieronder alles op een rijtje wat je moet weten vooraleer te beginnen met delen.

Maar eerst: communicatie!

Bij Dégage leen je je voertuig aan je buur. Mensen die andermans auto gebruiken, rijden over het algemeen voorzichtiger dan dat het met de eigen wagen zou zijn. Bovendien heb je als eigenaar persoonlijk contact met je gebruikers, wat belangrijk is voor het onderlinge vertrouwen en het verantwoordelijkheidsgevoel van de gebruiker. Vertrouwen en een open en begripvolle communicatie tussen gebruikers en eigenaars is voor Dégage het allerbelangrijkste. En het werkt, bij Dégage delen al decennialang eigenaars hun auto met anderen. Dégage helpt de leden bij het delen, maar met elkaar communiceren, dat gebeurt natuurlijk door de leden zelf. Ook door jou. Bij een reservatie, bij het overhandigen van de sleutel, bij een afrekening, bij schade … De spelregels van Dégage zijn een houvast voor haar leden en zijn samengevat in dit document.

Voordelen

De autorit

Wat bij … ?

Aan de slag