Dégage?!

Dégage! zorgt ervoor dat particulieren hun auto’s en fietsen eenvoudig met elkaar kunnen delen. Dit doen we ondertussen al zo’n 20 jaar en zijn we uitgegroeid tot het grootste particulier, kostendelend autodeelsysteem van ons land met meer dan 300 auto’s en 3000 gebruikers. Naast autodelen zette Dégage de laatste jaren ook een particulier, buurtgericht en kostendelend fietsdeelsysteem op met speciale fietsen (plooifiets, bakfiets, fietskar, tandem …). Want zeker ook fietsdelen leidt tot minder autoverplaatsingen.

Dégage is actief in Mechelen, met zowel deelauto als deelfiets (e-cargofiets). Via dit filmpje en op deze pagina kan je alvast kennismaken. En je vindt verder op onze website ongetwijfeld meer info. Heb je graag vrijblijvend meer uitleg, of wil je lid worden? Dan kan je een infosessie volgen, op locatie of online. Registreren kan hier.

Waar vind je ons?

Dégage startte op in Gent en is nu aanwezig in zo goed als elke Gentse wijk en in de Gentse rand. Maar ook daarbuiten lopen Vlaamse steden en gemeenten warm voor Dégage. In oktober 2017 startte een groep in Halle, gevolgd door Poperinge, Roeselare, Oudenaarde en Oostende. Hiernaast is Dégage ook actief in Destelbergen, Melle, Merelbeke, Wetteren, Lovendegem, Deinze, Nevele, Zulte, Sint-Pieters-Leeuw, Brugge, Antwerpen en Mechelen. Meer gemeenten volgen.

Bekijk hier ons volledig aanbod.

 

Stad Mechelen geeft autodelen een duwtje in de rug door:

  1. Dégage! auto’s in Mechelen krijgen een gratis uitgebreide bewonerskaart voor de stad.
  2. Sommige Dégage-auto’s kunnen in aanmerking komen voor een voorbehouden standplaats.
  3. Bij aankoop van een elektrische auto die je deelt via Dégage! kan je een premie krijgen

Meer info over gedeelde mobiliteit in Mechelen: delenisvooriedereen.be

 

Rein, Dégage-autodeler in Mechelen:

“Autodelen staat bij mij al langer op de agenda. Vroeger, in Leuven, deelde ik met Autopia en mijn zus deelde al een tijdje haar wagen in Mechelen. Het is een beetje dankzij haar dat ik hier gestart ben met Dégage. Door omstandigheden deelt zij haar eigen wagen niet meer en vroeg ze me of ik haar leners wilde helpen door mijn auto met hen te delen. Zo konden ze toch nog een auto gebruiken in Mechelen. Dat, de milieu-overwegingen en het feit dat mijn wagen veel te vaak stilstaat waren argumenten genoeg om meteen te starten.En voilà, zo was de eerste Dégage!-deelwagen in Mechelen geboren. Wat ik zo goed vind aan het systeem is dat alles (administratie, contact met andere leners) zo goed verloopt via Dégage! Momenteel heb ik één gebruiker, maar dat mogen er zeker meer zijn. Aan alle Mechelaars: kom dus maar af!”