Deelauto

Dégage geeft je de keuze uit meer dan 100 verschillende auto’s, verspreid over het hele grondgebied van Gent en omgeving. Er zitten monovolumes bij, kleine gezinswagens, een zevenzitter, een kleine bestelwagen, zelfs een camionette. Je kunt altijd dezelfde wagen huren in je buurt, maar net zo goed op ontdekkingstocht gaan langs verschillende merken en types. Het aanbod is zo groot dat de kans klein is dat je geen auto kan krijgen wanneer je die nodig hebt. Bovendien steekt Dégage de Gentse grenzen over en zijn er ook deelauto’s in Vinderhoute, Zwijnaarde, Merelbeke, Wetteren…

Ben je eigenaar? Dan kan je als lid van Dégage niet enkel je eigen auto uitlenen, maar heb je toegang tot alle andere auto’s van de Dégage-vloot. Zo kan je ook eens een andere auto gebruiken als je eigen auto minder geschikt is.

Elke auto heeft ook zijn eigen regels. Binnen de krijtlijnen van Dégage bepaalt de eigenaar zelf wat kan en niet kan. Wil de eigenaar bijvoorbeeld niet dat zijn auto gebruikt wordt voor containerparkbezoek of dat er huisdieren mee worden vervoerd, dan kan hij of zij dat aangeven in het aparte gebruiksreglement van de auto. Een tripje naar het buitenland bespreekt de gebruiker vooraf met de auto-eigenaar.