Enkele jaren geleden reed ik nog rond met een Citroën Saxo maar die heeft het na een lange roadtrip voorgoed begeven. Een teken, vond ik. Ik besefte dat ik eigenlijk helemaal geen eigen auto nodig had. De weinige kilometers die ik reed, kostten me te veel geld. Nu gebruik ik verschillende auto’s van de Dégage-vloot, zonder me zorgen te maken over verzekeringen en onderhoud. Op bezoek bij de familie, grotere dingen vervoeren … Sporadisch kan een auto heel handig zijn. Maar boodschappen doe ik gewoon met de fiets en rugzak!
Test
Bewust delen
meer buurt
Dégage! – meer dan auto’s en fietsen delen in je buurt…
Auto-eigenaar
Auto-ontlener
Fiets-eigenaar
Fiets-ontlener
De auto is ooit bedacht om te rijden. Toch staan de meeste auto’s vaak stil. Mijn auto leen ik daarom bijna dagelijks uit aan iemand uit de buurt. Fijne mensen die heel goed plannen wanneer ze met de auto weg willen. Via het reservatiesysteem kan ik makkelijk bijhouden wanneer en hoeveel mijn auto is uitgeleend. De kosten worden via Degage! gedeeld. Een moderne zuinige wagen wordt hierdoor betaalbaar. Af en toe heb ik een auto nodig en dan is het handig om te kiezen tussen een groot of klein model.
Gerbrand
fietser met een deelautoVroeger had ik een tijdje een bedrijfswagen, maar privé reden mijn vrouw en ik zeer weinig kilometers. We fietsen graag en onze kinderen konden dit ook al vlug. Meestal gebruikten we de auto om op reis te gaan, maar we bleven altijd onder de 5000 kilometer per jaar. We hadden geen behoefte meer aan een eigen wagen en konden altijd een auto gebruiken van vrienden, maar wat als we botsen? Het is fijn dat de verzekering en administratie van Dégage goed geregeld is. Dat is meteen een pak zorgen minder. Ook het idee dat je enkel betaalt per gereden kilometer, trok ons aan.
Karel
auto-ontlener binnen Dégage!Vroeger had ik altijd een eigen auto maar sinds een jaar of drie hebben we, vooral uit ecologisch standpunt, besloten om bij Dégage aan te sluiten. Binnen Gent en omstreken is het perfect mogelijk om alles met de fiets te doen, al maak ik momenteel vaak gebruik van Dégage omdat ik aan het verbouwen ben. Het is een groot voordeel dat er deelauto´s zijn voor allerhande gebruik. Het enige probleem dat ik in het begin had is dat je je week en weekend moet plannen maar dat begint aardig te lukken. En als er toch onverwachts een auto nodig is, kan er last minute soms toch nog iets geregeld worden met de lieve geëngageerde eigenaars.
René
regelmatige auto-ontlenerRox stelde ik al vanaf het begin ter beschikking om te delen. Dat wij Rox zelf moeten reserveren, vind ik niet erg. Dat we de wagen niet zomaar impulsief gebruiken, zie ik juist als een voordeel, zelfs met drie kinderen. Bovendien worden de kosten van mijn wagen mee betaald door de andere gebruikers. En nog een voordeel: je leert binnen Dégage heel wat gelijkgestemde buurtbewoners kennen.
Koen
eigenaar van RoxDe laatste jaren merkte ik op dat ik te weinig met mijn auto Annabel reed. Bij elke rekening die in mijn bus viel, kreeg ik zin haar te verkopen. Maar mijn auto is best praktisch om grote dingen te vervoeren of om er eens mee te kamperen. Dégage bood mij dus een betere oplossing. Doordat anderen nu met Annabel rijden, kan ik heel wat kosten recupereren en zelf kan ik ook nog een uitstapje maken met mijn auto. Bovendien heb ik al leuke mensen ontmoet via Dégage!
Stefanie
eigenares van AnnabelIk ben zelfstandig grafisch vormgever en reeds vijf jaar lid. Ik heb eigenlijk alleen maar af en toe een auto nodig voor mijn werk, en dat is op momenten dat de auto Klorofil altijd voor de deur staat. De eigenaar gaat met de fiets naar het werk, maar heeft dan weer vaker de auto in het weekend nodig. Dan gebruik ik hem zelden. Soms is het wel spijtig dat je niet zomaar in de auto kunt springen om ergens impulsief heen te gaan, maar anderzijds: hoe vaak per jaar komt dat voor? Ik ben het zo gewend, het overkomt me bijna nooit. Voor mij werkt het systeem perfect.
Katrien
zelfstandige zonder autoWe beseften dat onze auto vaak lange tijd op dezelfde plaats stond in onze straat en we hem gedurende twee weken of langer niet gebruikt hadden. We verplaatsen ons voornamelijk met de (bak)fiets, bus, tram of gewoon te voet. Onze 21-jaar oude Volvo was zo stilletjes aan toch aan vervanging toe. Zo vielen de puzzelstukjes uiteindelijk in elkaar, we kochten een nieuwe auto en deelden hem in de Dégage-vloot. De gebruikers die we ontmoeten, zijn stuk voor stuk vriendelijke, zorgzame en correcte Dégage-collega’s. We raden het deelsysteem zeker aan bij familie, vrienden en kennissen.
Kathy
eigenares van MarthaWij deelden vroeger onze auto met Dégage. Tot die de geest gaf en we besloten om geen nieuwe auto meer te kopen, maar andere auto’s van Dégage te gebruiken. Dat lukt heel goed, ook al hebben wij twee jonge kinderen. Af en toe spelen wij eens “oppas” voor een auto wiens baasje op reis is. Zo hebben we negen maanden de auto beheerd van Dégagers die voor negen maanden aan de andere kant van de wereld zaten. Dégage wordt niet voor niets de sympathiekste autodelenclub van het land genoemd: warm, informeel, gezellig, niet commercieel.
John
occasionele autositterIk ben bijna even lang lid dan Dégage oud is. Samen met mijn vriend Jörg gebruiken we de Dégage-auto’s voornamelijk voor bezoekjes aan de familieleden. Die wonen in het buitenland, dus dat betekent meestal ritten van 300 kilometer en vaak moeilijk haalbaar met de trein. In het dagelijks leven zijn wij fervente fietsers. Ook grote boodschappen doen we met de fietskar. En als het toch met de wagen moet, dan is kostendelend rijden een duurzame oplossing. Niet enkel binnen Dégage! Soms, bijvoorbeeld tijdens een wandelweekend met vrienden, staan we erop te mogen betalen om met iemand mee te rijden.
Marijke en Jörg
gedreven fietsers zonder autoToen ons eerste kindje op komst was, boden Ann’s ouders hun oude auto aan. We wonen bewust in de stad, vlakbij het station, en hebben nog nooit een auto nodig gehad. We gingen er niet op in maar kozen voor Dégage. Ondertussen, acht jaar en drie kinderen later, zijn we nog steeds zeer tevreden Dégage-leden: we gebruiken een wagen voor familiebezoeken, weekendjes Ardennen en avondvergaderingen. Ondertussen zijn we zo overtuigd geraakt van de voordelen dat we info-avonden bij ons thuis organiseren.
Jeroen en Ann
enthousiaste auto-ontlenersToen ons eerste kindje op komst was, boden Ann’s ouders hun oude auto aan. We wonen bewust in de stad, vlakbij het station, en hebben nog nooit een auto nodig gehad. We gingen er niet op in maar kozen voor Dégage. Ondertussen, acht jaar en drie kinderen later, zijn we nog steeds zeer tevreden Dégage-leden: we gebruiken een wagen voor familiebezoeken, weekendjes Ardennen en avondvergaderingen. Ondertussen zijn we zo overtuigd geraakt van de voordelen dat we info-avonden bij ons thuis organiseren.
Jeroen en Ann
enthousiaste auto-ontlenersWij deelden vroeger onze auto met Dégage. Tot die de geest gaf en we besloten om geen nieuwe auto meer te kopen, maar andere auto’s van Dégage te gebruiken. Dat lukt heel goed, ook al hebben wij twee jonge kinderen. Af en toe spelen wij eens “oppas” voor een auto wiens baasje op reis is. Zo hebben we negen maanden de auto beheerd van Dégagers die voor negen maanden aan de andere kant van de wereld zaten. Dégage wordt niet voor niets de sympathiekste autodelenclub van het land genoemd: warm, informeel, gezellig, niet commercieel.
John
occasionele autositterIk ben bijna even lang lid dan Dégage oud is. Samen met mijn vriend Jörg gebruiken we de Dégage-auto’s voornamelijk voor bezoekjes aan de familieleden. Die wonen in het buitenland, dus dat betekent meestal ritten van 300 kilometer en vaak moeilijk haalbaar met de trein. In het dagelijks leven zijn wij fervente fietsers. Ook grote boodschappen doen we met de fietskar. En als het toch met de wagen moet, dan is kostendelend rijden een duurzame oplossing. Niet enkel binnen Dégage! Soms, bijvoorbeeld tijdens een wandelweekend met vrienden, staan we erop te mogen betalen om met iemand mee te rijden.
Marijke en Jörg
gedreven fietsers zonder autoIk ben zelfstandig grafisch vormgever en reeds vijf jaar lid. Ik heb eigenlijk alleen maar af en toe een auto nodig voor mijn werk, en dat is op momenten dat de auto Klorofil altijd voor de deur staat. De eigenaar gaat met de fiets naar het werk, maar heeft dan weer vaker de auto in het weekend nodig. Dan gebruik ik hem zelden. Soms is het wel spijtig dat je niet zomaar in de auto kunt springen om ergens impulsief heen te gaan, maar anderzijds: hoe vaak per jaar komt dat voor? Ik ben het zo gewend, het overkomt me bijna nooit. Voor mij werkt het systeem perfect.
Katrien
zelfstandige zonder autoDe laatste jaren merkte ik op dat ik te weinig met mijn auto Annabel reed. Bij elke rekening die in mijn bus viel, kreeg ik zin haar te verkopen. Maar mijn auto is best praktisch om grote dingen te vervoeren of om er eens mee te kamperen. Dégage bood mij dus een betere oplossing. Doordat anderen nu met Annabel rijden, kan ik heel wat kosten recupereren en zelf kan ik ook nog een uitstapje maken met mijn auto. Bovendien heb ik al leuke mensen ontmoet via Dégage!
Stefanie
eigenares van AnnabelRox stelde ik al vanaf het begin ter beschikking om te delen. Dat wij Rox zelf moeten reserveren, vind ik niet erg. Dat we de wagen niet zomaar impulsief gebruiken, zie ik juist als een voordeel, zelfs met drie kinderen. Bovendien worden de kosten van mijn wagen mee betaald door de andere gebruikers. En nog een voordeel: je leert binnen Dégage heel wat gelijkgestemde buurtbewoners kennen.
Koen
eigenaar van RoxDe auto is ooit bedacht om te rijden. Toch staan de meeste auto’s vaak stil. Mijn auto leen ik daarom bijna dagelijks uit aan iemand uit de buurt. Fijne mensen die heel goed plannen wanneer ze met de auto weg willen. Via het reservatiesysteem kan ik makkelijk bijhouden wanneer en hoeveel mijn auto is uitgeleend. De kosten worden via Degage! gedeeld. Een moderne zuinige wagen wordt hierdoor betaalbaar. Af en toe heb ik een auto nodig en dan is het handig om te kiezen tussen een groot of klein model.
Gerbrand
fietser met een deelautoWe beseften dat onze auto vaak lange tijd op dezelfde plaats stond in onze straat en we hem gedurende twee weken of langer niet gebruikt hadden. We verplaatsen ons voornamelijk met de (bak)fiets, bus, tram of gewoon te voet. Onze 21-jaar oude Volvo was zo stilletjes aan toch aan vervanging toe. Zo vielen de puzzelstukjes uiteindelijk in elkaar, we kochten een nieuwe auto en deelden hem in de Dégage-vloot. De gebruikers die we ontmoeten, zijn stuk voor stuk vriendelijke, zorgzame en correcte Dégage-collega’s. We raden het deelsysteem zeker aan bij familie, vrienden en kennissen.
Kathy
eigenares van MarthaVroeger had ik altijd een eigen auto maar sinds een jaar of drie hebben we, vooral uit ecologisch standpunt, besloten om bij Dégage aan te sluiten. Binnen Gent en omstreken is het perfect mogelijk om alles met de fiets te doen, al maak ik momenteel vaak gebruik van Dégage omdat ik aan het verbouwen ben. Het is een groot voordeel dat er deelauto´s zijn voor allerhande gebruik. Het enige probleem dat ik in het begin had is dat je je week en weekend moet plannen maar dat begint aardig te lukken. En als er toch onverwachts een auto nodig is, kan er last minute soms toch nog iets geregeld worden met de lieve geëngageerde eigenaars.
René
regelmatige auto-ontlenerVroeger had ik een tijdje een bedrijfswagen, maar privé reden mijn vrouw en ik zeer weinig kilometers. We fietsen graag en onze kinderen konden dit ook al vlug. Meestal gebruikten we de auto om op reis te gaan, maar we bleven altijd onder de 5000 kilometer per jaar. We hadden geen behoefte meer aan een eigen wagen en konden altijd een auto gebruiken van vrienden, maar wat als we botsen? Het is fijn dat de verzekering en administratie van Dégage goed geregeld is. Dat is meteen een pak zorgen minder. Ook het idee dat je enkel betaalt per gereden kilometer, trok ons aan.
Karel
auto-ontlener binnen Dégage!Enkele jaren geleden reed ik nog rond met een Citroën Saxo maar die heeft het na een lange roadtrip voorgoed begeven. Een teken, vond ik. Ik besefte dat ik eigenlijk helemaal geen eigen auto nodig had. De weinige kilometers die ik reed, kostten me te veel geld. Nu gebruik ik verschillende auto’s van de Dégage-vloot, zonder me zorgen te maken over verzekeringen en onderhoud. Op bezoek bij de familie, grotere dingen vervoeren … Sporadisch kan een auto heel handig zijn. Maar boodschappen doe ik gewoon met de fiets en rugzak!