Dégage ZKT vrijwilligers

Zet je interview-, copywrite- of videoskills in

Ben je sociaal en/of taalvaardig? Of goed in video en/of foto? Lees dan vlug verder want wij zoeken mensen die willen meewerken aan onze storytelling. Wij zoeken:

  • een interviewer
  • een tekstschrijver/copywriter
  • een videomaker voor social media

Klik hier voor de 3 vacatures.

Administratie ZKT tijdelijke versterking op 3-4-5 april

Heb je wat vrije tijd de eerste dagen van april en wil jij er mee voor zorgen dat de kilometerstanden voor elke wagen tijdig ingevuld geraken? Ben je goed in administratieve taken? Schrikt het je niet af iemand te e-mailen of bellen? Kun je enkele uurtjes vrijmaken 3-4-5 april? Lees dan vooral deze tijdelijke vacature!

Coördinator buddysysteem

Breng je mensen graag dichter bij elkaar? Krijg je er energie van mensen een warm welkom te bieden? De werkgroep vrijwilligers van Dégage zoekt iemand die een buddysysteem op poten wil zetten. Want we zijn intussen met meer dan 100 vrijwilligers bij Dégage. We willen dat elke nieuwe vrijwilliger zich meteen heel erg welkom voelt. En dat de vrijwilligers onderling op een laagdrempelige manier contact kunnen leggen met andere vrijwilligers die zich voor andere taken engageren. Goesting gekregen? Lees dan vooral verder!

# @ Facebook en/of Instagram lovers

Dégage heeft een actieve Facebook-pagina met meer dan 2000 volgers. Om deze te voeden van toffe en aantrekkelijke content zoeken we enkele mensen die graag af en toe iets willen posten. Een interessant nieuwsbericht, een leuke ervaring, een post die je samen met anderen vormgeeft, … Of snuister je graag op Facebook en heb je zin om (op) posts van anderen te liken/reageren, dan kunnen we je ook zeker gebruiken! Je kiest zelf de frequentie. Er zijn enkele richtlijnen rond het posten maar voor de rest krijg je alle vrijheid. Ook voor Instagram zoeken we gegadigden. Dit account staat nog in zijn kinderschoenen dus je kan hier nieuwe zaken uitproberen.

Wil je graag meedenken over onze social media koers, dan kan je mee de contentplanning vormgeven. Af en toe komt werkgroep communicatie hiervoor samen.

Lokaal werk(t)!

Dégage wil lokaal burgerinitiatief stimuleren en wil daarom in de wijken en regio’s waar ze actief is zo veel mogelijk lokale groepen oprichten. Zo krijgen de leden meer voeling met elkaar, met de wijk en met Dégage. Deze lokale (wijk)groepen kunnen nieuwe leden of eigenaars in de wijk/regio ondersteunen bij de eerste Dégage-stappen, helpen bij het promo voeren, infosessies organiseren, meewerken aan een activiteit of project in de wijk, eigenaars en leden periodiek bij elkaar brengen, Dégage-cafés organiseren, …

Om zo’n lokale groep op te richten is Dégage in de eerste plaats op zoek naar wijkantennes: een aanspreekpunt van de regio of wijk. Deze man/vrouw is het gezicht van Dégage voor zijn wijk of regio. Handig voor de leden, het team en de andere vrijwilligers van Dégage. Hou je jezelf liever wat op de achtergrond maar wil je wel graag meewerken aan jouw wijk? Geef ook dan zeker een seintje! Samen met de wijkantenne en andere lokale vrijwilligers kan je van je wijk een echte Dégage-hub maken. Jullie hebben samen het stuur in handen en onderling verdelen jullie de taken. Dégage kan hierin ondersteunen.

Dit is geen structurele opdracht, want deze is afhankelijk van de noden en ideeën van het moment. Enerzijds zijn er bepaalde centrale vragen die aan de regio’s/wijken worden bezorgd, daarnaast staat het lokale groepen vrij om eigen ideeën te formuleren of acties op te zetten (jullie kennen de buurt tenslotte het best). 

In het bijzonder zoeken we vandaag:

  • wijkantennes voor de Muide, Drongen en Binnenstad
  • versterking voor Rabot en Stationsbuurt
  • versterking voor de lokale groep in Deinze
  • versterking voor de lokale groep in Antwerpen

Beleidsthema’s zijn helemaal je ding?

Heb jij ooit ons toekomstplan gelezen? Heb jij ons impactrapport volledig doorgenomen? Heb je een uitgesproken interesse in bepaalde mobiliteitsthema’s? Werkgroep ‘netwerk & beleid’ toetst de werking van Dégage af aan het huidige toekomstplan. Zijn we goed bezig? Wat kan beter? Welke projecten of samenwerkingen zouden interessant kunnen zijn om ons doel beter te halen? Hoe profileert Dégage zich m.b.t. bepaalde thema’s en organisaties?

Vanzelfsprekend in nauw overleg met de Raad van Bestuur maar in deze werkgroep worden zaken afgewogen en voorgekauwd. De werkgroep komt 6-wekelijks samen in Gent. Online aansluiten kan overwogen worden.

Jouw ding staat hier niet meteen tussen?

Ook onze andere werkgroepen verwelkomen graag nieuwe leden. En naast deze vacatures aanvaarden we ook steeds spontane sollicitaties 😉 Je hoeft zeker niet in een werkgroep te zitten om iets te kunnen doen voor Dégage. Laat gerust weten via info@degage.be waar jouw talenten en jouw goesting liggen, en we zoeken samen naar een Dégage-match!

Wat bieden wij?

Als vrijwillliger kom je terecht in een leuke poule van vrijwilligers. Lees hier wat wij onze vrijwilligers kunnen bieden vanuit Dégage.